Трети неуспешен опит за избор на председател на Столичния общински съвет. Днешното заседание продължи около 4 часа, а кандидатите за председател бяха четирима.

Изненадата дойде с изказването на Борис Бонев, който заяви, че този път ПП-ДБ и "Спаси София" няма да имат кандидат за председателското място.

БСП отново заложиха на Диана Тонова. „Има такъв народ“ предложи Пламен Данаилов, а „Възраждане“ – Красимир Гълъбов.

Тонова и Гълъбов стигнаха до балотаж, но гласовете и за двамата бяха далеч от нужните 31. От ГЕРБ отново не издигнаха кандидат.

„Това, което се доказа, е, че без групата на ПП-ДБ и "Спаси София" избор на председател няма как да има“, обясни Борис Бонев.

„Много е важно да се знае дали това са политически игри, за да може на следващо заседание една нова сглобка между тях и БСП да бъде решаваща“, коментира Антон Хекимян от ГЕРБ.

„Виждате абсолютно безотговорното поведение на двете най-големи групи в Общинския съвет. Едните от ГЕРБ не издигат кандидат и не участват, а другите решиха да си оттеглят своя кандидат и да си направят бюлетините невалидни“, посочи Иван Таков от БСП.

„Те са в сглобка и коалиция на национално ниво. Кое ги спира да са в сглобка и на местно? Ако не желаят да управляват София – ние имаме свой кандидат“, обясни Деян Николов от „Възраждане“.