Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев и Мария Шишкова се срещнаха с Александър Ваклин, по негова молба, съобщават от спресслужбата Прокуратурата.

По думите на бизнесмена, има системен и целенасочен натиск спрямо него и семейството му, вследствие на показанията му като свидетел по делото „Иванчева”. Той подаде сигнала за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост” Десислава Иванчева.

Ваклин е отбелязал пред обвинител №1, че са били положени целенасочени усилия в публичното пространство да бъде засегната личната и професионалната му репутация в медийни публикации.

От държавното обвинение посочват, че съобразно Конституцията на Република България, свободата на изразяване на мнение не може да се използва за уронване на правата и доброто име на другиго.

Главният прокурор и неговите заместници са заявили своето разбиране към изложените от Ваклин проблеми и посочват, че ще застанат зад всеки свидетел в защита на законовите му права.

От ръководството на Прокуратурата посочват, че е недопустимо да има опити за натиск върху свидетели и уронване на доброто им име, включително и чрез дирижирани медийни кампании.