ЦИК публикува резултатите при 100% обработени протоколи. Отново няма разместване в подредбата на шестте партии, които влизат в новия парламент.

Процентът на ГЕРБ се запази над 26%. „Има Такъв Народ“ са втора политическа сила с под 18 на сто, БСП трети с 15. Движението за права и свободи почти точно един процент води пред „Демократична България“. Шестите над 4-процентовата бариера са „Изправи се! Мутри вън!“.

Ето и какви са процентите:

  • ГЕРБ-СДС – 26,18%
  • „Има такъв народ“ – 17,66%
  • БСП – 15,01%
  • ДПС – 10,49%
  • „Демократична България“ – 9,45%
  • „Изправи се! Мутри вън!“ - 4,72%
Снимка: bTV

Без представителство в Народното събрание ще е ВМРО, която събра 3,64% подкрепа и така не успя да премине 4-процентната бариера.

Следващата извънпарламентарна сила е БНО, зад която стои и партията на Васил Божков „Българско лято“ - с 2,95%. „Възраждане“ получи повече гласове от коалицията „Воля“-НФСБ - 2,45% срещу 2,37%.

Снимка: bTV
Партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" пък събра 1,31% от гласовете, а Движението на непартийните кандидати е с около половин процент – 0,53%.

Най-много области на парламентарните избори печели ГЕРБ. В София 23 и 24 МИР най-много гласове има за „Демократична България„.

В 25 МИР при битката на лидерите печели ГЕРБ. Във Велико Търново първите три партии са с много близки резултати.

Оспорвана беше битката за Плевен, като ГЕРБ изпревари в последния момент с няколко стотин гласа партията на Слави Трифонов.

БСП спечели в Ямбол. В Кърджали, Търговище  и Разград  печели ДПС. В Русе най-голяма подкрепа е събрала партията "Има такъв народ".

Кметът на Кърджали Хасан Азис вече заяви, че е входирал искането си пред Централната избирателна комисия да остане кмет на общината и да не бъде включван в депутатските листи.