Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев.

Това се казва в позиция на президентството, изпратена до медиите във връзка с твърдението на премиера Бойко Борисов относно оставката на началника на РЗИ-София.

По-рано днес във видео от онлайн заседанието на Министерския съвет, публикувано в профила на Борисов във „Фейсбук“, той коментира падналата карантина на държавния глава, въпреки че е бил в контакт със заразен с коронавирус.

„Спазвайте карантината, защото ви следят, а ние не сме богопомазани като президента Радев. Нашите служби само на него дадоха един ден карантина, сякаш е извънземен. Затова и се разделихме и с шефа на РЗИ. Не може да делиш хората“, каза премиерът.

„Достоверността на твърденията на министър-председателя не само по тази тема са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка“, посочват от прессекретариата на държавния глава.