Не одобрявам рокадите в кабинета. Това е опит за печелене на време, от който губи България.  Трябва да направим така, че да имаме управление, което да бъде отчетно, прозрачно и отговорно пред хората. Това заяви президентът Румен Радев, който е във Велико Търново на тържествената церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускнците от Националния военен университет.

Той коментира, че единственият изход от настоящата ситуация е оставката на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори. 

“Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника. След години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство", заяви държавният глава.

И продължи: "Аз заемам страната на хората. (…) Представяте ли си какво може да се случи за тази половин година, която остава до редовните избори, когато няма доверие в управлението?”, запита Радев.

“Искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на конституцията. Да върши смислени реформи, да ни интегрира в Европа и да ни модернизира. Най-важното е, че има силна гражданска воля”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!