Премиерът Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков.

От справка вчера стана ясно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на ДАНС и ДАР. В платен и кратък отпуск е председателят на Държавната агенция  „Технически операции“ Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, каза Рашков.

Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, беше категоричен Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора.

„ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора?! Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика“, уточни служебният министър.

В ефира на bTV вчера служебният вътрешен министър каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР.

От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков.