„Благодаря на министъра на финансите и на колегите в МРРБ, че ще има отделени средства за пътя в Триград“. Това каза в началото на заседанието на кабинета премиерът Кирил Петков.

В четвъртък на заседание средствата ще бъдат отпуснати за възстановяването на разрушения път там. Поройните дъждове направиха достъпа до селото с транспорт невъзможен.

Само след декемврийските наводнения постъпилите в комисията искания за ремонти са на стойност близо 90 милиона лева.

„Не сме се бавили до този момент. Имаше процес на проектиране, вървеше процеса за избиране през обществените поръчки на изпълнителя и сега ще има и средства. Искам да уведомя хората, които нямаха достъп, че това ще бъде поправено в най-кратък срок“, заяви премиерът.

Преди това Петков информира министрите, че е закъснял за редовното заседание в Министерския съвет заради явяването си в прокуратурата. Там той информира прокурорите за лица, които по думите му "са потенциално носещи риск за корупция и престъпления в България".

"Трябва да обръщаме внимание на прокуратурата и че оттук нататък като общество, като изпълнителна власт, аз като министър-председател, очаквам действия в рамките на закона с реални резултати. Нагледали сме се през всичките тези години на общи коментари, недовършени дела без осъдителни присъди. Очакваме резултати, справедливост и да няма човек над закона независимо кой е той", заяви Кирил Петков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!