Премиерът иска наказания за полицаите, които са били хора на протеста срещу БФС. Това се случи на заседание на Министерския съвет, на което присъства и вътрешният министър.

Академик Денков настоява и за проверка заплашван ли е бил министър от служители на реда, тъй като е получил сигнал от БОЕЦ за действия на служители на реда, които симпатизират на чужди паравоенни организации.

Премиерът очаква от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов два доклада, а провокаторите от протеста да бъдат издирени от полицията, разследвани и съдени.

Денков настоя да бъдат уволнени полицаите, превишили правомощията си спрямо протестиращите.

„И при полицаите имаше определена бройка, които превишиха правата си, които използваха насилие без да бъде необходимо. И поради това те също трябва да бъдат разследвани и наказани. От министъра очаквам доклад с всички сигнали. Да стане ясно кой каква вина има и по всички сигнали с полицейско насилие - искам да знам кои са полицаите, как са разследвани, какъв е резултатът и тези  които са превишили правомощията си значително, да бъдат уволнени от службите, тъй като нямат място в МВР. МВР е тръгнало в грешна посока“, подчерта Николай Денков.