Прекратено е издирването на 48-годишния мъж, който изчезна в морето край Каварна, съобщиха от "Морска администрация".

Рибарите, както и преминаващите кораби ще бъде предупредени да засилят вниманието си за това, че може да бъде срещнат плаващ обект.

Според получения сигнал мъжът е слязъл от колата си около 13 ч. на 20 септември. Информацията в „Морска администрация“ пристига около 20 ч. и веднага започва издирването му. Ангажирани са служители на "Гранична полиция“, пожарната, „Морска администрация“ и МВР.

Още същата вечер са изпратени патрули по брега, тъй като първоначалният сигнал е, че на брега в района между Калиакра и Каварна са чути гласове. Тази информация обаче се оказва невярна. 

Основното търсене е започнало в района на брега на Калиакра, включително с инфрачервени прожектори и наблюдение през нощта. Сутринта отново катер на "Гранична полиция" е продължил обследването. По-късно е заменен от катер на "Морска администрация". 

На 22 септември сутринта се включва и вертолет, който е обследвал района на север от Шабла и от там до Камчия – за съжаление без резултат.

Днес отново е имало полет на вертолета с разширяване на периметъра на търсене от Шабла до Емине. Мъжът обаче не е намерен.