Никога в програмата на „Има такъв народ“ не е предвиждано Българската банка за развитие да бъде приватизирана. Това заяви за bTV финансовият експерт и депутат от партията Любомир Каримански.

Любомир Каримански
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партията Слави Трифонов обаче обяви в своето изявление на 12 юли, когато представи проектокабинета „Николай Василев“, че един от приоритетите на „Има такъв народ“ е приватизацията на ББР.

Очевидно такова обаче няма да бъде осъществено. За това по информация на bTV са се разбрали днес на среща финансовите експерти на „Има такъв народ“ и „Демократична България“. БСП също е против приватизацията на трезора.

На днешната среща между „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е постигнато съгласие и за въвеждане на необлагаем минимум от 2022 г. Това съобщава и депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев, цитиран от „Дневник“.

Въвеждането на необлагаем минимум е приоритет на още две партии в парламента, с които се водят преговори за подкрепа за бъдещето правителство - „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП.