Колкото по-малко дни остават до Великден, толкова по-големи стават опашките пред магазините, но клиентите имат търпението – заради произхода и цените на продуктите.

Продавачи отчитат скок на цените поне с лев в сравнение с миналата година, а прясното месо познават по няколко признака. „Качественото агнешко месо не е засъхнало и е розовичко на вид”, казва продавачката Зоя Георгиева. 

Снимка: Ладислав Цветков

Когато пазаруваме, е добре е да следим за печати, които показват дали месото е минало ветеринарен контрол.

Нарушения в магазините не липсват.

Снимка: Ладислав Цветков

„Неправилно съхранение при температури, които са различни от указаните, изтекъл срок на съхранение, трупно месо без здравна маркировка, опаковка без етикети”, изреди Галя Викьова, инспектор към БАБХ.

Снимка: btvnovinite.bg

Ако търговците си позволят да ни предлагат замразено месо като охладено, трябва да посочват датата на размразяване и с какъв срок е.

Проверките продължават до 10 април.