Реални намаления или уловки са обещанията на търговците за понижение на цените от 20 до 70% по време на Черния петък утре?

Ден преди масовото пазаруване bTV провери какви „капани” могат да се поставят от и какво ни съветват експертите, за да се предпазим.

За да се спасят от опашки, много хора пазаруват онлайн. Наши зрители ни сигнализираха за предварително увеличаване на цените, които след това да паднат рязко в часовете на Черния петък. От сайта търговец отричат.

Снимка: btvnovinite.bg

Експертите съветват да внимаваме за мними търговци и фалшиви промоции. Важно е и да разпознаваме сайтовете с неясна собственост.

При онлайн пазаруването трябва да проверим сигурността на сайта.

„Трябва да виждате „https”, а не „http”, заяви Спас Иванов, специалист по информационна сигурност.

Много често подвеждащите сайтове изписват грешно името - вместо „.bg” има „.com”. 

За да тествате онлайн търговеца, може да въведете фалшива парола.

“Въвеждайки фалшива парола, ако получите съобщение за грешка, сайтът е автентичен. Ако обаче я въведете и продължите напред, значи някой ви шпионира”, обясни експертът.

При пазаруването в магазините е важно да следим промоциите дни по-рано, а при сключването на договори да внимаваме коя част от него е намалена.

Клиентите могат да се откажат в 14-дневен срок от покупка, направена през интернет или извън търговски обект.

Имате право на рекламация за дефектна стока, независимо по какъв начин е купена. При нередности не се колебайте да сигнализирате Комисията за защита на потребителите