Трима мъже са пребили до смърт 29-годишен младеж с дървени колове в Луковит.

Според МВР убийството е станало в петък в ромската махала "Изток". Камера на една от къщите е записала момента на атаката.

От болницата в Луковит съобщиха за bTV, че 29-годишният Калоян Каменов е докаран в лечебното заведение в безжизнено състояние.

За срок от 72 часа в следствения арест в Ловеч са задържани трима местни мъже. Те са криминално проявени, на възраст 35, 24 и 22 години.

На тях ще им бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража", съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров, цитиран от БТА.

Той уточни, че тримата били в дома на единия от тях, когато потърпевшият спрял недалеч с лек автомобил. Единият от обвиняемите започнал да го бие, а след това в боя се включили и другите двама. От побоя 29-годишният мъж починал - вследствие на черепно-мозъчна травма, причинена от удар с твърд предмет. С единия от нападателите пострадалият имал стара вражда, посочи Петров.

Квартал „Изток” е на нокти, скърби за Калоян Каменов. Мнозина настояват за сурови наказания.

Братът на починалия Калоян разказва, че преди повече от половин година е имало спречкване между жертвата и извършителите на убийството. Тогава свадата завършила с няколко шамара. В петък обаче нападателите отмъстили за старото спречкване.

Ромите от квартала настояват за незабавно изселване на двете фамилии, отговорни за нападението. Днес къщите им бяха празни.

Много от хората в махалата твърдят, че са тормозени от двете фамилии от години.

Многократно подавали сигнали в полицията, но от МВР все им отговаряли по един и същи начин.

„Оправяйте се вие, ние не можем да ви наблюдаваме какво правите”.

Кметът на Луковит твърди обратното:

„Полицейското присъствие в махалата е достатъчно, има двама квартални в момента, които следят каква е ситуацията”, заяви Иван Грънчаров, кмет на община Луковит.

Утре кметът на общината ще има среща с ромското общество в Луковит в търсене на решение на проблемите в квартала.

Екипът ни прекара в ромската махала целия следобед и не видя нито един униформен или полицейски автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.