Големият пожар край Казанлък е овладян. Изпепелени са 2000 дка площ - сухи треви, храсти, частично иглолистна и широколистна растителност. Има изгорели необитаеми постройки, но не и обитаеми вили. Унищожен е пчелин. 

Четирима души са били евакуирани. Двама от тях са настанени в общинско жилище, но още тази нощ ще се върнат в имотите си. Доброволците са разпуснати. Повечето пожарни екипи - също. През нощта ще дежурят коли на горското и на РСПБЗН - Казанлък. 

По думите на огнеборците в тъмната и по-хладна част на денонощието няма опасност от възпламеняване. Опасенията са за утре през деня, когато температурите отново се очаква да бъдат високи. 

„Пожарът наистина не беше никак лек, като се има предвид пресечения терен, на който се беше разразил, както и силният вятър в момента на самото погасяване. В гасенето на пожара се включиха доста хора - 8 пожарни автомобила от районната служба в Казанлък, Павел баня и Стара Загора с 45 служителя, два пожарни автомобила на горските стопанства в Казанлък и Мъглиж със 60 служителя, и 18 доброволци от доброволното формирование към община Казанлък“, каза главен инспектор Станимир Тончев, началник на районната пожарна служба в Казанлък.

Общата засегната площ от пожара е около 2000 декара, като са унищожени около 60-70 декара горски фонд, допълни гл. инсп. Станимир Тончев.

"Няма пострадали хора. Имаше двама възрастни хора, които бяха евакуирани, в следствие на което имотът им беше спасение и те се завърнаха в него, както и пчелин. Към този момент не са ясни причините за пожара. В светлата част от денонощието на утрешния ден ще бъде извършен оглед и ще бъдат установени причините за пожара. През нощта остава един екип от Районната служба в Казанлък и един екип от горски служители към горското в Казанлък", каза още гл. инсп. Станимир Тончев.