Голям пожар гори в района на Казанлък. Пламъците бушуват в местността "Старите лозя" край града. Има опасност за вилите в района, а трафикът по Подбалканския път към Бургас и по пътя към Стара Загора е блокиран. 

Пожарът пламва в ранния следобед близо до пътя Стара Загора - Казанлък. Движението в двете посоки веднага е ограничено.

„Пожарът се развива основно в широколистна гора и има опасност, и влиза в борова гора. Достатъчно екипи има на пожарната до момента, доброволци от общината има. Граждани, които идват да помагат“, заяви главен инспектор Злати Дрянов, началник сектор ГДПБЗН-Стара Загора за превенция и управление на риска при бедствие.

В района на пожара има много вили и лозя, които към момента са в опасност.

„Фронтът на пожара е на около 50-60 декара към настоящия момент. Има опасност за вилите в района, но се опитваме и там да ограничим горенето. Бензиностанцията и автокъщата са спасени“, допълни главен инспектор Злати Дрянов.

Снимка: БГНЕС

Електроподаването в района е спряно. Бензиностанциите от двете страни на пътя, в близост до пожара, са затворени, а хората изведени.

Движението в двете посоки все още е спряно.

Снимка: БГНЕС

Към момента причините за пожара не са ясни, 10 пожарни екипа от Казанлък и Стара Загора се борят с пламъците. Лоша шега обаче изиграва вятърът, който постоянно сменя посоката си.