Пожар в един от най-големите хотели в Банско наложи евакуацията на десетки гости миналата нощ. Пострадали, за щастие, няма. Според гостите в хотела обаче пожароизвестителната система не е работила и е цяло чудо, че хората са останали живи.

За да се спасят, семейство Босовски спазват точно инструкциите на шефа на благоевградската пожарна, с който успяват да се свържат по телефона.

"След като разбихме прозореца, видяхме, че има шанс да излезем на покрива и изнесохме бебето. В някакъв не много по-късен момент наши роднини и приятели бяха известили вече пожарникарите и в крайна сметка дойдоха двама пожарникари и ни изведоха", разказва Димитър Босовски.

Имало е проблем с пожароизвестителната система.

"Не само че никой не дойде, ами на рецепцията не знаеха как да включат пожароизвестяващата система ръчно, сами си подлагахме мокри кърпи под вратата", казва Пламена Босовска.

"Събудихме децата, завихме ги с одеяла, изкарахме столчета, за да могат да седнат, а димът продължаваше да бълва през вратата", разказва друг от гостите на хотела – Валентина.

Част от гостите обмислят да заведат дело срещу управата. Всички обаче изказват благодарност на пожарникарите за бързата им намеса.

Екипът на bTV не беше допуснат в хотела. След опит за саморазправа от страна на охраната и заплахи към наш колега, се наложи дори и полицията да се намеси.

Според мениждъра на хотела обаче реакцията на служителите била адекватна, а значителни материални щети няма.