Експлозия в Дупница се размина без жертви и ранени. Пенсиониран военен предизвика пожар в помещение, в което съхранява боеприпаси.

Над 5 килограма взривни вещества и над 200 броя капсул-детонатори откриха експерти при огледа. Това е количество, достатъчно да нанесе щети на целия квартал.

76- годишният бивш военен е единственият пострадал - предизвикал пожара при работа с ъглошлайф. Взривовете чули дори живеещите на над 100 метра от къщата му.

Снимка: БГНЕС

Късно снощи пожарникари се отзовали на сигнал за огън и дим, които излизали от постройка в двора на мъжа. 

Той гасил огъня сам, а когато дошли пожарникарите не само че не им съдействал, а опитал да скрие торбите с боеприпаси с риск за живота си.

Хората разказват, че са чули множество силни гърмежи. Мъжът е съобщил, че му е станало лошо и е транспортиран в болница.

Той е задържан за 24 часа, съобщи директорът на полицията в Дупница. Пред униформените обяснил, че взривното вещество е събирано с колекционерска цел.

Част от боеприпасите бяха намерени в гаража на бившия военен, а огледа в дома му продължи с часове.

Снимка: btvnovinite.bg

До 1982 г. арестуваният мъж е работил във военно поделение в с. Самораново, а след това е бил нает да борави с експлозиви в мини "Бобов дол". До момента мъжът няма криминални регистрации, освен за причиняване на ПТП след употреба на алкохол.