Пожар гори в склад за горивни материали в завод „Арсенал“ в Казанлък, предаде кореспондент на bTV в региона. Един служител на предприятието е загинал.

Огънят е възникнал по обяд в склада. Сигналът за инцидента е подаден в 13:22 ч. Пожарът е бил мигновен и не е имало време за реакция. В склад 140 на военния завод са работели двама мъже, които по първоначална информация е трябвало да пренесат готова продукция патронни ленти, когато по неизвестни причини е настъпило възпламеняване. Единият работник е успял да избяга и е невредим.

"Имало е взривни материали, на база на възпламеняването на тези взривни материали е възникнал пожара. за всички версии ще бъдат назначени специални експертизи, за да може със специални знания да се установи причината за пожара", съобщи окръжният заместник-прокурор Митко Игнатов.

Починалият служител е на 56-годишна възраст и е работел в "Арсенал" от три месеца. Ръководството изказва съболезнования на близките.

Няколко екипа на пожарната са били изпратени на място, за да изгасят пламъците. Завалял е и дъжд, който е помогнал на огнеборците. В момента се гасят отделни огнища, съобщиха от МВР.

Нанесени са големи материални щети. Причините за пожара ще бъдат разследвани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!