Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна официални обвинения на полицаите от Трето РУП - Самуил Хаджиев и соченият за негов приближен - полицай Атанас Качаков за извършени от тях тежки криминални престъпления. 

Те са извършвани с още двама души, използвани в престъпните схеми и също обвиняеми.  

На 5 април в с. Болярци полицейският началник и неговият подчинен са опитали да ограбят 500 кг. марихуана от склад на фирма, имаща право законно да я произвежда за медицински цели. Самуил Хаджиев се е възползвал от служебното си положение като началник на Трето районно, пише БТА.

При специализирана операция в Пловдив в сряда бяха задържани Хаджиев и още шестима служители на полицията.

На 31 март тази година в Пловдив Хаджиев е принудил под натиск свой подчинен, разследващ полицай, да извърши обиск и конфискация  на стока в база на пловдивска фирма и дори да образува досъдебно производство. За това не е имало никакви законови основания, но е извършено въпреки изричните указания на Районна прокуратура – Пловдив. 

Освен това полицейският шеф е обвинен за намерени в джипа му 50 бойни патрони, съхранявани в нарушение на правилата.  

Неговият подчинен, полицаят Атанас Качаков е обвинен и за отвличането на 28-годишен мъж, заедно с други двама цивилни от престъпния контингент. Похитеният е бил изтезаван и изнудван за пари от наркотрафик, сочат предварителните данни на разследването.  

Четиримата обвиняеми –  двамата полицаи и другите двама  цивилни са в ареста за срок до 72 часа.  В събота прокуратурата внася в съда искане за постоянното им задържане под стража.  

Най-тежкото наказание за отвличането е от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.  

Що се отнася до шефа на районното управление Самуил Хаджиев е от 3 до 8 години  затвор.