Нидерландецът Йохан-Фредерик Стелингверф се сдоби с второ обвинение в изнасилване на територията на България. Става дума за посегателство срещу гражданка на Унгария, съобщиха от прокуратурата.

Случаят е от октомври, но подробности около него станаха известни едва след като чужденецът беше обвинен за изнасилването на българка около Коледа и оставен под домашен арест. Вчера в "Тази сутрин" разказахме за двата случая и за причините холандските медии да нарекат мъжа "Валиумния изнасилвач", а няколко часа по-късно полиция изведе Стелингверф от жилището му. По-късно беше върнат под домашен арест.

Сега от прокуратурата съобщават, че се води досъдебно производство, в хода на което късно вечерта на 15 януари към наказателна отговорност е привлечен 38-годишният Стелингверф.

„За това че: на 24.10.2019 г., в гр. София, ул. „Одрин“ № 77 в апартамент, обитаван от нидерландския гражданин, се съвкупил с лице от женски пол  - Дж. П., гражданин на Унгария, като я привел в безпомощно състояние, чрез използване на алкохол и опиати. Описаното представлява престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс“, се казва в съобщението.

От прокуратурата посочват, че първото обвинение на Стелингверф е от 26 декември за сходно деяние, съпроводено с принуда чрез сила.

„По това досъдебно производство спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, като към момента Стелингверф се намира на определения за изпълнението на тази мярка адрес“, съобщават още от прокуратурата.

Внесено е искане за задържане под стража, което предстои да бъде разгледано от съда.