Софийският градски съд остави в ареста охранителя Викторио Александров, обвинен в убийството на жена си и детето им, както и в принуда на таксиметров шофьор, когото отвлякъл с оръжие.

С наведена глава и мълчание той отговори на въпросите на журналистите какво го е подтикнало да извърши тежките престъпления. По-късно пред съдия Александров заяви, че не помни какво точно се е случило: "Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за всяко едно мое действие".

По думите му приятелката му не се грижела за детето, даже го малтретирала. Избухнал скандал, поискала той да си вземе нещата и му казала, че повече няма да вижда детето: "Следващото, което помня, е, че бягам. Бях с пистолет".

А какво се е случило край Долни Богров, където бяха намерени той и смъртоносно простреляното момиченце? "Видях светлина, чух крясъци. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал дъщеря си", заяви обвиняемият.

Според адв. Елисавета Иванова става дума за състояние на афект, който е замъглил съзнанието на Александров.

Той беше с превръзка на главата заради неуспешен опит за самоубийство.

Стана ясно, че преди убийството е написал писмо на родителите си, в което заявява намерение да напусне страната. Майка му и баща му не коментираха случилото се пред медиите с мотива, че тече производство.