Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на обвинения за двойното убийство в столичния квартал „Надежда” – Викторио Александров.

С наведена глава и мълчание той отговори на въпросите на журналистите какво го е подтикнало да извърши тежките престъпления. По-късно пред съдия Александров заяви, че не помни какво точно се е случило: "Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за всяко едно мое действие".

По думите му е избухнал скандал между него и съпругата му Дарина, която не му е дала да вземе детето: "Следващото, което помня, е, че бягам. Бях с пистолет".

А какво се е случило край Долни Богров, където бяха намерени той и смъртоносно простреляното момиченце? "Видях светлина, чух крясъци. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал дъщеря си", заяви обвиняемият.

В съдебната зала присъстват и родителите на Александров, които запазиха мълчание преди началото на заседанието.

26-годишният Александров се изправя пред Темида по три обвинения - за убийството на 23-годишната си приятелка, за убийството на детето им - на 1 година, и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече.

Прокуратурата ще настоява той да бъде задържан за постоянно.