Имен ден щеше да празнува днес и Иван Ласкин, който почина вчера във ВМА. Поклонението пред актьора ще е утре в 12:30 ч. , в църквата "Свети Седмочисленици".

Снимка: btvnovinite.bg


Малко по-късно погребението му ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.Един от най-талантливите български актьори почина на 48-годишна възраст след престой в тежко състояние във ВМА.

Иван Ласкин Това посреща последната Нова година с любимите му приятели Христо Мутафчиев и Вежди Рашидов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нека приемем, че тази смърт е форма на живот. Аз го обичах това момче, аз бях много близък на Алекс, на майка ѝ, от Кърджалийския театър. Алекс ми е като мое момиче, Иван ми стана приятелче, защото аз много обичам този тип хора: талантлив, прям и чувствителен тип, ние се научихме да отричаме истината и да живеем в лъжа. Иван беше тази мярка за поведение за хигиена на душата аз обичам този тип хора. За такива хора трябва да се говори. Много симпатични хора си отиват – и Чочо беше същият, хора като Чочо и Ласкин остават в историята”, сподели Вежди Рашидов.

Снимка: btvnovinite.bg

Иван Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ.

Запомнящи се ще останат ролите му в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. Играел е на сцените на Народен театър "Иван Вазов", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър "Зад канала" и много други.

Снимка: btvnovinite.bg

„Той беше безкрайно открит, честен човек и обичаше да казва нещата такива каквито са, той вярваше в нещата и ги преживяваше. Иван остава изключително добро наследство за България и за поколенията. Да не бъдем слуги на някого, да бъдем самите ние”, каза Денислава Ангелова, приятел на опечаленото семейство.

Ласкин ще бъде погребан в Алеята на Творците на Централните софийски гробища. Актьорът Александър Дойнов, с когото беше изключително близък през последните години, е със счупен крак вкъщи и няма да може да присъства на погребението. Приятелите му от етрополската ловна дружинка ще изпратят Ласкин в последния му път.