Посланикът на инициативата на bTV "Добрият пример" - Зеленко, гостува на градския фестивал Fun Навън, организиран от Future World. Обичаният талисман изпълни поредна своя еко мисия и раздаде подаръци. Под открито небе, на сянка, край реката и на земята.

Десетки се сляха с натуралния екстериор на тридневния фестивал Fun Навън.

"Оцветяват видове от флората и фауната в ПП "Българка", нареждат пъзели, които представят защитените местности в природния парк. Връзката човек- природа се създава от най-ранна детска възраст", каза Милена Илиева, отдел  "Консервация" в ПП "Българка".

За изненада на всички се появи и Зеленко.

Талисманът на инициативата на bTV "Добрият пример" предаде на тревненци контейнер за събиране на фасове. Той ще остане в употреба до септември, след което вредното му съдържание ще бъде изпратено за рециклиране в завод в Ирландия.

"Искрено се надяваме, че ние сме добър пример за събитие, което обединява малки и големи и предлага възможности за цялото семейство", каза Маргарита Симеонова, организатор на Fun Навън – Трявна.

А подаръците от Зеленко не само усмихнаха, но и ангажираха със зелената му мисия. Всички, които искат да покажат своя добър пример, могат да отбележат своята акция на картата на сайта ни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!