Силата на „Добрия пример“ – доброволци участват в инициативата по почистване и облагородяване на района в подножието на историческата крепост в местността Боженишки Урвич.

Това е любимо място за хората на Ботевград, но след бурите по екопътеката бяха паднали много дървета и клони, които вече са отстранени и няма да затрудняват туристите, съобщи заместник-кметът на Ботевград Борис Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не е трудно да се грижим за природа. Както природата се грижи за нас, така трябва и ние да се грижим за нея“, казва малката Лили Петрова, която е сред доброволците в почистването.

Снимка: btvnovinite.bg

На мястото има контейнер за фасове, които ще бъдат предадени за рециклиране. Впоследствие контейнерът ще бъде пренесен в Ботевград.

Снимка: btvnovinite.bg

На специално табло при Боженишки Урвич всеки приятел на природата може да постави своя отпечатък тази събота. Идеята е да не оставяме следи с боклуци, а с добри дела.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.