Пореден ден на протести в различни градове на страната. Гневът ескалира заради високите цени на горивата, но към тази тема се прибавят и други поводи за недоволство.

Организатори на протестните демонстрации изтъкват също корупцията, размeра на данъците, проблемите на хората с увреждания и промените в закона за вероизповеданията.

Във Варна младежи с качулки нападнаха симпатизанти на партия „Възраждане” и опитаха да им вземат знамето. До тежък инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на полицията.  

Множеството тръгна от сградата на Общината и продължи към „Аспаруховият мост” и го блокира за кратко.

„Да видят господа политиците, че не могат да вземат такива решения, напълно неадекватни и да правят каквото си искат. Трябва да видят, че народа се надига. Не му харесват много от работите, които се случват”, каза Антон Христов.

В Стара Загора също се събраха стотици протестиращи. С автопоход по улиците на града под надслов: „Държавата - това сме ние!” те поискаха оставката на правителството.

В Добрич след мирното начало на протеста, недоволните обявиха гражданско неподчинение и се отправиха към изхода на града в посока Варна. За около час пътят остана затворен.

Снимка: btvnovinite.bg

В Перник недоволните блокираха кръговото кръстовище на Драгичево, което води към АМ „Люлин” и  АМ „Струма”.

Изненадващо протестиращите се насочиха към АМ „Люлин”, където се стигна до сблъсъци с полицията. Недоволството надделя и блокираха магистралата за повече от 2 часа. 

Пропускаха се само линейки и автомобили с малки деца. Образува се километрично задръстване. 

Протест имаше и в София. Шествието тръгна от Министерския съвет и продължи до централата на Националния фронт за спасение на България. За 22-ра поредна вечер майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят, поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът беше подкрепен и от симпатизанти на партия „Възраждане”, чиято демонстрация беше под надслов „Национален протест – ден втори”.