Пред посолството в Северна Македония в София граждани полагат цветя в знак на съпричастност към загиналите македонски граждани. 

„Болката за сънародниците ми е потресаваща. Това е най-голямата трагедия, доста е тъжно за младите хора, заяви Сунчица Митовска.

При инцидента на АМ "Струма" загинаха 45 души, сред които 12 деца. Седем души са настанени в "Пирогов", те са в стабилно състояние.

„Когато ти почне сутринта така, няма как да останеш безпристрастен. Надявам се това да е пример, че на Балканите сме един народ и няма значение какви са знамената ни“, добави Гери Турийска.

В посолството на Северна Македония роднини на загиналите и на пострадалите търсят информация за близките си.

Снимка: Ладислав Цветков

„За последните 24 ч. се случиха се две трагедии в България - една, при която загинаха български граждани и една, при която загинаха македонски. Близките на починалите се информират от държавните органи в Скопие. Съставен е списък на пътниците и списък на оцелелите“, обясни Владимир Кръстевски, временно управляващ посолството на Северна Македония.

Приоритет на властите е жертвите да се идентифицират, и документите им да се подготвят, за да могат да бъдат транспортирани до близките им.