Военно-апелативният съд остави в ареста полк. Петър Петров и Любомир Медаров, коита са обвинени в шпионаж в полза на Русия.

Магистратите потвърдиха мярката им за неотклонение. Решението не подлежи на обжалване.

Полк. Петров е работил в бюджетния отдел на Министерството на отбраната, а Медаров е бивш шеф на секретното деловодство в Народното събрание.

Съдът гледа днес мерките на всички задържани по шпионската афера. Петима от тях са в ареста, един е с парична гаранция, след като е направил пълни самопризнания.

Прокуратурата настоява за постоянен арест на задържаните заради тежестта на обвиненията срещу тях и риска да се укрият или да извършат ново престъпление.

Според адвокатите по делото не са събрани доказателства, че обвиняемите са предавали класифицирана информация на чужда държава.

Трите тома нови доказателства, които прокуратурата внесе по случая, съдържат секретни материали и разпити на свидетели.

По неофициална информация те съдържат разговори на задържаните, в които те се уговарят какви версии да представят в съда и как да обяснят събраните до момента доказателства по делото.

Мерките за неотклонение се гледат една по една. Третата мярка за неотклонение е срещу Димитър Влахов, офицер от военното разузнаване.