В новото ръководство на Движение „България на гражданите” влизат 39 души, избрани сред 115 кандидати, за които гласуваха близо 800 делегати от цялата страна на вчерашното Национално събрание на партията.

Преброяването на бюлетините завърши след полунощ, съобщи пресцентърът на формацията. Най-много гласове спечелиха проф. Даниел Вълчев, Йонко Грозев и Нено Димов.

От новоизбраните лица в ръководството само 14 са от досегашния Национален съвет. 17 са били водачи на листи в последните избори през май.

В новия съвет има баланс между столицата и регионалните структури - 11 души са членове на областни или общински ръководства, а 8 са представители на софийските структури, посочват от „България на гражданите”.

Освен Национален, вчера делегатите избраха и Контролен съвет от 7 души. Като единствен номиниран кандидат за председателския пост, лидерът на движението Меглена Кунева бе единодушно преизбрана да оглави партията.

Предстои в близките седмици да бъде избран и Изпълнителен съвет на партията, който ще представлява оперативният орган на ръководство. Неговото създаване беше гласувано вчера от събранието, наред с други промени в устава.