След като по-рано оправда отсъствието на парламентарната си група от пленарното заседание, късно вечерта в сряда в разгара на тринайсетия ден на антиправителствени протести „Атака” разпространи в съобщение тезата си, че в България се извършва „преврат срещу държавността, законно избраното Народно събрание и обществения строй”.

От партията настояват МВР незабавно да санкционира закононарушителите по време на протестите, въпреки че досега те протичат изключително мирно.

„Атака” вече два пъти подава сигнали за предстоящи „провокации” на протестите, но такива така и не се случиха. От партията заподозряха, че зад „активирането на няколкостотин вандалстващи по улиците на София” стоят изгубилите на изборите партии - ДСБ, СДС, РЗС, заедно с „провалилата се във властта партия ГЕРБ”.

Медийни „манипулации”

Според интерпретацията Волен Сидеров и съпартийците му, „в помощ на превратаджиите” работят основни национални медии: БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3, според прессъобщението.

„Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и поощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана отвън. Поръчката идва от чуждите монополи и вериги от фирми, които изпомпват печалби години наред от българския народ – само за 2011 г. в техните каси са потънали 28 милиарда лева от българските граждани. Застрашени от евентуалните мерки на новото правителство срещу монополите, тези компании хвърлят в момента милиони, за да активират изхвърлени зад борда политици и групи и да продължат колониалното заробване на България,” твърдят от „Атака”.

„Безучастната” полиция

От националистическата партия обвиняват в бездействие институциите, отговорни за спазването на обществения ред.

„Органите на МВР наблюдават безучастно вилнеещи в центъра на София хулигани всяка вечер от 13 дни насам. Тези хулигани извършват терористични действия, нападат избирателно партийни централи, нанасят материални щети, застрашават здравето и живота на български граждани и не биват санкционирани за своите престъпления,” обясняват от „Атака”.

„Терор” пред парламента

„Днес, 26 юни, сряда, около сградата на Народното събрание група от около 200-300 души подложи на терор излизащи от сградата народни представители, хвърляйки по тях твърди предмети и нанасяйки побой на някои от тях и застрашавайки здравето и живота им. Нито един от тях не беше проверен за самоличност или задържан за хулиганските действия, които извършваше, а това е задължение на МВР,” критикуват от „Атака”.

„Ние, народните представители от партия „Атака”, категорично отхвърляме агресията и насилието, с което провалени политици и чужди търговски фирми се опитват да извършат преврат срещу държавността у нас,” заявяват още от партията и настояват МВР да задържа „хулиганстващи елементи”.

„Да бъдат арестувани, разобличени и дадени на съд организаторите на терора по улиците на София в продължение на последните две седмици. Ако МВР не влезе във функциите си и не санкционира закононарушителите, то „Атака” ще отбранява живота и здравето на своите членове и активисти както намери за добре,” декларират още от партията.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите