Задава ли се битка на генералите за президентския пост, след като днес се оказа, че и АБВ харесва командира на Военновъздушните сили (ВВС) в оставка ген. Румен Радев за кандидат-президент.

БСП предложи вчера генерал Радев, както и още пет имена, на хората на Георги Първанов и „Движение 21” за обща кандидатура за вота наесен.

Очевидно всички леви харесват подалия оставка шеф на ВВС. Той е номиниран лично от лидера на БСП Корнелия Нинова и поне засега изпъква пред Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов.

Снимка: bTV

Самият ген. Радев се обърна през социалните мрежи към медиите, че няма да отговаря на въпроси, докато е действащ генерал от Българската армия.

Двама генерали обаче има и сред обсъжданите от Реформаторския блок имена - армейският генерал Съби Събев и бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

Снимка: bTV

Ще заложи ли и ГЕРБ на пагоните - премиерът Бойко Борисов си тръгна от МВР с чин генерал-лейтенанат.

Снимка: bTV

А пък авторът на слогана  „Генерална промяна", с който се яви Бойко Борисов на местните избори преди десет години - Любен Дилов-син, сключи споразумение за сътрудничество с АБВ.

Снимка: bTV

От своя страна вицепремиерът Румяна Бъчварова увери, че кандидатурата на ГЕРБ няма да е резултат на политически компромис.

Правителството възложи на вицепремиера Томислав Дончев организацията на президентските избори и на националния референдум.

Снимка: bTV

Социолози и политолози пък все повече се питат дали е верен ход партиите да заложат на генерал заради интересните времена, в които живеем.

Остава и въпросът какви врати ще се отворят, ако Борисов тръгне към президентския пост – към политическа нестабилност, нов премиер или дори президентска република.