Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изпрати писмо до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода 27 юли 2009 г. – 13 март 2013 г. за посещенията на Делян Пеевски в сградата на МВР. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов моли към справката да бъде приложено заверено копие от регистрите на дирекция „Комендатура“, с всички данни за посещения на Пеевски в МВР, за да може да бъде допълнително установено кои служители в сградата народния представител е посетил.

„При необходимост се обръщам към Вас да ми бъде разрешен достъп до регистрационните дневници, за да се запозная лично със съдържанието, отнасящо се до тези посещения“, посочва още Цветанов.

Повод за искането му е друга справка, изискана от народния представител от ДПС Делян Пеевски. Тя обхваща периода 2009-2013 г., в който начело на МВР са били четирима министри – Михаил Миков, Цветан Цветанов, Петя Първанова и Цветлин Йовчев. От документа става ясно, че Пеевски е бил в МВР 40 пъти. Той твърди, че всичките му визити са били при Цветанов. Ексминистърът обаче казва, че са се виждали не повече от 7 пъти. Именно затова Цветанов настоява за справка, която обхваща само неговия управленски мандат.