Многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерство на вътрешните работи и на други места. Това се посочва в писмо, изпратено до "Фокус" от народния представител Делян Пеевски.

Депутатът прави това уточнение след вчерашно интервю на ексвицепремиера в национален ефир. „Изумих се от наглостта на този човек. Цветанов за пореден път доказва, че е един патологичен лъжец", пише в писмото на Пеевски.

"Бях в кабинета на Цветанов и по време на коментираната среща между Цветанов и главния прокурор, преди идването на Главния прокурор и в този смисъл не съм бил доведен от него.

Правя това разяснение, тъй като Цветан Цветанов, воден от свои користни подбуди, цели единствено да забърка една сериозна държавна институция в манипулиран от него скандал", пише депутатът от ДПС.

"Именно с оглед изясняването на истината поисках от Министъра на вътрешните работи справка от регистъра на министерството за проведените между мен и Цветан Цветанов срещи, която предоставям на Вашето внимание. От справката е видно, че броят на регистрираните посещения, които съм правил в централната страда на МВР, на ул. “Шести септември“ №29, за периода 2009 – 2013 г. (когато Цветан Цветанов бе министър), е общо 40, т.е. много повече от твърденията на Цветанов за не повече от седем проведени срещи между нас. Какви са били темите на провежданите между нас разговори, следва да питате него – не е в мой стил да коментирам същите, но представената от мен справка доказва един вече безспорен за мен факт, а именно, че Цветан Цветанов е лъжец", казва още Делян Пеевски.

Депутатът иска да подчертае също, че се е срещал и с други политически фигури от ГЕРБ, но не коментира тези срещи, защото не бил предизвикан да го направи.

„Нямам опасения за политическото си бъдеще”, обяви междувременно в кулоарите на НС зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. На въпрос дали ще остане зам.-председател на партията и след конгреса в неделя той отговори: "Това ще бъде решено на нашия партиен форум и от предложенията, които ще бъдат направени от нашия партиен лидер".

По думите на бившия вътрешен министър има справка на ГДБОП за оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. „Това, което съм споменал в интервюто си в понеделник, беше че действително прокурори казват, че това е бил залогът Борислав Сарафов да остане заместник-главен прокурор”, заяви Цветанов.

Той каза още, че никога не е искал от Сотир Цацаров да назначи прокурор Ася Петрова. „Никога не съм си позволявал дори да взимам отношение по начина, по който беше проведен изборът за главен прокурор, за заместник-главни прокурори. Смятам, че ако съм бил взел отношение, щях да говоря тогава за тази справка”, каза той.