Антикорупционният закон беше отхвърлен, защото беше калпав. Той може да бъде приет само след сериозен ремонт. Ако се канят да го внесат пак в същия му вид, отново няма да го подкрепим, не защото не сме против корупцията, а просто защото законът не трябва да бъде връщане в мракобесието. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.

Според него слабостите на закона на Кунева са неговите членове, които позволяват анонимно разследване, както и това, че има пряка зависимост от министър-председателя, който назначава началника на бюрото.

Патриотичният фронт номинира Михаил Кожарев за конституционен съдия, защото е с безспорна професионална биография и е безспорен патриот, каза още Симеонов.

Той има 33-годишен стаж, като е бил всичко в системата на правораздаването, изтъкна Симеонов. Той допълни, че оценката им за Константин Пенчев не е особено ласкава. „Няма логика да подкрепим кандидатура, в чиято независимост не сме убедени”, посочи съпредседателят на Патриотите.