По време на заседанието на конгреса bTV провери какво мислят привържениците на двамата основни кандидати за председател на БСП - Сергей Станишев и Георги Първанов. Кой от кандидатите с какви качества изпъква?

Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков
Страхил Ангелов, на 34 години, от град София. Председател на районен съвет „Витоша” и делегат от този район. Страхил има една дъщеря, учил е международни отношения и се занимава с частен бизнес.

Г-н Ангелов, Първанов или Станишев?
-Разбира се, че Първанов.

Защо?
-Защото това е волята на членовете на БСП в район „Витоша”. Ние проведохме гласуване и резултатът в полза на Първанов беше почти двоен. Така че за мен няма съмнение кой е правилният избор и кой трябва да ръководи БСП.

А вие самият на какво мнение сте?
-Аз също така смятам и съм твърдо на тази позиция. Защото е време за промяна в БСП. Защото загубите на толкова поредни избори са функция на една голяма загуба - моралната загуба на БСП. За която отговорност носи това ръководство. Докато ни управляват тези хора, ние не можем да очакваме нищо по-добро и никаква промяна. Да не говорим за положителна промяна в резултата на изборите и представителството на левицата в българския парламент.

Снимка: Ладислав Цветков
Снимка: Ладислав Цветков
Енита Василева, на 34 години от Исперих, Разградско. Учителка по история е, има един син – Цветан, и чака второ дете през септември. Делегат от Исперих. Член на БСП от 2006 г.

Първанов или Станишев?
-Станишев. Смятам, че той е по умерен от двамата и ми вдъхва доверие със своите думи и действия. Държи се разумно в тази лидерска битка, с достойнство и спокойствие.

Какво мислите за Георги Първанов?
-Той е най-успешният български президент и аз много го харесвам. Симпатизирам и на него също. Но това - поста в БСП, би било крачка назад за него. Така че за мен е трудно - аз харесвам и двамата, но специално за този пост, смятам че Сергей Станишев е по-подходящ.