Цветан Цветанов, зам. председател на ГЕРБ, отрече причината бившия премиер Бойко Борисов да се застъпва за него по време на скандалите с незаконни подслушвания да е, че го „държи” с компромати.

В предаването „Нека говорят” той заяви, че това са пълни измишльотини, а лидерът на ГЕРБ се е застъпвал и за други от движението - например Йорданка Фандъкова, Живко Тодоров. "В ГЕРБ няма несменяеми хора, може би единственият такъв е лидерът на партията", каза още той.

Имаше сигнали за опасност за живота на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, имало е и за моя, заяви още Цветанов по темата дали е имало данни за посегателства срещу двамата.

Думите на бившия премиер, че има план той да бъде арестуван и след това убит в ареста, Цветанов поясни, че лидера на ГЕРБ е имал предвид начина, по който действат сега управляващите. „Той имаше предвид всичко, което наблюдаваме като действия и синхронизиране на действия, които не са адекватни на държавно управление”, обясни Цветанов.

На въпрос за отношенията между него и депутатът от ДПС Делян Пеевски, Цветанов отрече да има каквато и да било близост между двамата и уточни, че го е познавал само като депутат. По повод срещата на бившия министър с главния прокурор Сотир Цацаров той посочи, че Пеевски и Цацаров са пристигнали заедно. „Когато имах разговор с Цацаров той влезе заедно с Пеевски. Разговорът ни не беше по същество, а по-свободен. Не сме били близки и нямам икономически отношения с него, както и интереси, които биха се разминали.”

„Данъчната ревизия срещу мен вече се води в по-широк обхват. Сега разширяват периода от 2002 г. насам. Ще предам всичко, което е необходимо, както бе при първата проверка. Няма нищо притеснително”, коментира зам. председателят на ГЕРБ проверката на данъчните срещу него.