След като преди да подаде оставка Бойко Борисов „хвърли бомба” от парламентарната трибуна с „получен сигнал”, че Ахмед Доган „го е поръчал”, днес експремиерът отново взриви общественото пространство с подобна информация. След като напусна КСНС при президента заради скандала, спретнат от Волен Сидеров, лидерът на ГЕРБ заяви, че БСП, ДПС и "Атака" са подготвили сценарий, който цели да го ликвидира.

„След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий - да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва - нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват - кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартното”, обясни Борисов.

Той направи паралел с дядо си, който бил убит от комунистите. „Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък”, каза още политикът.

Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров мигновено реагира на този коментар на експремиера. Пред медиите главният обвинител в държавата заяви, че „никой не тича при прокуратурата, за да режисира сценарии”. Цацаров определи тезата на Борисов като „непела” и обясни, че нуждата от политическо говорене не трябва да прераства в спекулации за сметка на правоохранителните органи и прокуратурата.

„Това е меко казано нелепо. Има Конституция, има Наказателнопроцесуален кодекс. Конституцията ясно предписва при какви условия народен представител може да бъде задържан и какви са предпоставките за това. Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 50 години назад или държава, която едва ли не е на прага на военната диктатура”, посочи Цацаров.

Борисов обаче обясни по-рано пред медиите, че стигнал до извода за задкулисния сценарий заради наблюденията му от събитията в държавата. Борисов обаче имал и „други потвърждения” на тези свои предположения.

Според лидера на ГЕРБ управляващите умишлено искат да паднат от власт. Това се налагало от факта, че едни „не глупави” хора ежедневно правят груби грешки. „За тези десет дни - да напомня няколко факта. За една нощ сложиха голям далавераджия за министър, през нощта го махнаха. Предложиха шеф на ДАНС, който в последните 4 години не е ходил на работа, в предишните 4 години е уволнен, после го махнаха. Те сега умишлено вече доизнервят народа , за да паднат” уверен е Борисов.