Цветан Цветанов обяви за лъжа всяко твърдение, свързано със съмненията за незаконно подслушване. „От всичко това, което се тиражира в публичното пространство, нищо не отговаря на истината”, коментира в парламента в петък бившият вътрешен министър и бъдещ обвиняем.

Ден по-рано от легия „Антимафия” обявиха пред bTV, че обект на незаконно подслушване е бил дори и Сотир Цацаров в качеството си на председател на Пловдивския окръжен съд.

„Не мога да отговарям на всяко едно твърдение. Има компетентни органи, има възможност да се съберат необходимите доказателства. Вчера главният прокурор заяви, че към настоящия момент няма установяване на незаконно подслушване, което е извършвано от МВР, защото се чака една експертиза, която е назначена и когато бъдат възстановени тези предположения за изтрита информация, ще стане ясно. Доколкото знам от изказванията на висшата професионална фигура Калин Георгиев, тази информация е съхранена и тя се намира в съответните места и е предоставена на българската прокуратура”, коментира Цветанов.

В четвъртък главният прокурор внесе в парламента искането за свалянето на депутатския имунитет на Цветанов, за да може да му се повдигнат обвинения и да се води разследване срещу него.

Попитан дали вече си е намерил адвокат, Цветанов отговори „Вчера ми се обадиха много адвокати. Трябва да ви кажа, че просто не знаех, че чак толкова много бих създал работа на българските адвокати”.

На въпрос - дали се е запознал с мотивите на прокуратурата за искането за сваляне на имунитета му, Цветанов заяви: „Когато намеря време, ще се кача (в деловодството на парламента – бел. ред.) да го прочета. Аз знам, че това всичкото, което е написано в анонимния сигнал, не отговаря на истината”.

„Правораздаването в България се извършва от съдебната система, прокуратурата е тази, която събира доказателства в едната и в другата посока, тя преценява дали има събрани достатъчни доказателства, които да бъдат внесени като обвинителен акт в съда и съдът се произнася на база защитата, която има съответния обвиняем и прокуратурата като държавното обвинение”, добави Цветанов.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация