В казуса "Бисеров", колкото и да е неприятен, трябва да видим знака на променената среда в България, коментира пред журналисти председателят на ДПС Лютви Местан. „В днешна негерберска България няма политически чадър над никого и силата на закона се прилага еднакво и без избирателен подход и към представителите на управляващото мнозинство, и към опозицията”, твърди той.

По думите му Движението е най-заинтересовано от бързо, пълно и качествено разследване, което да излезе със заключение.

Не е имало чадър към когото и да е било, в това число и Христо Бисеров. Това пък заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Хубаво е, че има обвинения, и когато приключи това разследване, нека да се стигне с обвинителен акт, със съдебен процес, за да може да се коментира”, заяви Цветанов. На въпрос има ли сигнал в ГДБОП от 2012 г. срещу Бисеров, той заяви: „Няма сигнал, който да е спрян. В тази връзка се извършва проверка. Нека да видим каква ще бъде констатацията”.

В отговор на питане защо Бойко Борисов е прогнозирал, че следващите, които ще "излетят" от политиката са Йордан Цонев и Лютви Местан, Цветанов каза, че това са хора, които са емблематични за годините на прехода.