Гласът на българските избиратели няма да бъде чут, ако те не гласуват разумно. До този извод стигна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в речта си пред избиратели в Исперих, предаде БГНЕС.

„В тези избори за първи път участват рекорден брой партии и коалиции, 45 партии и коалиции, дължината на бюлетината ще бъде около един метър. Всеки един, когато прочете първите и стигне до последните, няма да си спомня какво е прочел сред първите номера, защото това са партии, които се появяват само по време на кампания, и тези, които успеят да вземат някакви гласове, това ще бъдат гласовете на заблудени, повярвали в популизма, но не и в идеология и идентичност на политически формации, утвърдили се във всички тези години,” обясни Цветан Цветанов.

„Знаете с кой номер да гласуват – с този на ГЕРБ,” подчерта неколкократно той след това.

Зам.-председателят на предизборния щаб на ГЕРБ подчерта, че Брюксел и Европейският съюз искат стабилно правителство, което да носи политическа отговорност, да изпълни ангажиментите си към българските граждани и да усвоява евросредствата по прозрачен начин.

„Аз смятам, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бъдещият министър-председател на България много ясно дават своите послания - това е добре за страната,” допълни Цветанов.

Той не пропусна да спомене и политическите опоненти на партията си, които обвини в употреба на „непозволени средства” в предизборната кампания. „Когато нямат политически аргументи и политически идеи и управленски програми, винаги минават на непозволените средства, а те винаги са водели само до едно, до отблъскване на българските граждани да гласуват, но това означава, че случайността сме оставили да ни управлява,” заключи Цветанов.

„Винаги съм казвал, че политиката не е мръсна дума, но някои политици превърнаха политиката в мръсна работа,” заяви в заключение той и апелира към гражданите в Исперих да не се поддават на „провокациите на политическите опоненти на ГЕРБ".

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС