Левият депутат Таско Ерменков категорично изключи БСП да участва в заговор срещу членове и представители на Реформаторския блок (РБ). В студиото на „Лице в лице” той отрече арестът на кмета на Перущица, който е от ДСБ, да е част от „синхронно удряне” на БСП срещу РБ. Преди ден пък Радан Кънев изрази предположение за грозно активно мероприятие, съгласувано между БСП и ГЕРБ.

„За първи път чувам подобно нещо. Това, което той казва доказва, че той стои извън реалностите”, посочи Ерменков.

В казуса с продажбата на „царските конюшни” също БСП „удря” по човек на блока. Ерменков обясни, че ситуацията продължава от 2004 г., когато кабинетът е взел решение имота да бъде преобразуван. „Смениха се много областни управители и на всеки се носи тази сделка да бъде утвърдена. Нито един не я беше подписал. Това, че този областен си е позволил да го направи може би значи, че е бил стимулиран да го направи”, смята левият депутат.

По повод разгорещените дебати за кандидатурата на България за нов генерален секретар на ООН и предположенията, че Ирина Бокова може да бъде сменена заради недостатъчна подкрепа, Ерменков заяви, че подобни сигнали са крайни непрофесионални и контрапродуктивни.  

Провалът на коалицията за президентския вот между БСП и АБВ Ерменков обясни с това, че АБВ не са могли да приемат, че БСП е водещата партия в лявото. По думите му те са поискали сключеното споразумение за изборите да важи и за бъдещо партньорство.