„Не сме еднакви с другите участници в изборите. Не държим да ставаме богати от участието в политиката”. Това обяви лидерът на партия „Глас народен” Светльо Витков. Според него партията има шанс да вкара двама общински съветници в София.

По думите на Витков политиката не е мръсно нещо, а е сложно нещо. „Мръсни са хората, които са използвали политиката, за да облагодетелстват себе си и своето обкръжение”, обяви още лидерът на „Глас народен”.

Посланието на партията за местния вот е „Успех за всички”. Формацията подкрепя електронното гласуване и агитира сред своите симпатизанти да гласуват със „за” на референдума с единствен въпрос. Витков напомни, че партията му не е взела пари, за да агитира за допитването.

Относно инцидента с убития снощи мигрант край Средец, Витков смята, че въпросът не е толкова прост, защото няма достатъчно информация какво точно се е случило. Имаме рискова ситуация – 54 души срещу трима, става в тъмната част на денонощието, имаме основания да кажем, че тези служители на реда са се защитили, коментира лидерът на „Глас народен”.

Той уточни, че би използвал оръжие , ако бъде обграден от 50 нелегални имигранти.