Лидерът на БСП Сергей Станишев вече мисли за идването на власт на партията му. На днешния пленум на „столетницата” той разкри, че ще бъдат създадени 25 съвета по различни отрасли, които ще подготвят план за действие за първите 100 дни от управлението на левицата.

Това обаче е само началото. Предвижда се и съставянето на програма за първата година на власт на БСП. Това е приоритетна задача пред нас, заяви Станишев.

Съветите ще се съсредоточат върху една или две реформи в различни области. Целта е да не се стига до ситуацията, в която е в момента страната. Всеки опит за реформа е със знак минус, допълни лидерът на БСП.

Съветите ще привлекат за дейността си експерти от всички области. Ще се работи и по формулиране на предизборната платформа на партията.

"Над 60 са лобистките и корупционни закони, приети от това мнозинство по поръчка на правителството. Част от тях са внесени от кабинета, друга част - от депутатите на ГЕРБ, но се знае кой командва там - един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", каза още Станишев.