Разликата между Бойко Борисов и Цветан Цветанов е три години затвор – за единия се предвиждат до 5 години лишаване от свобода, а за другия - до 8 години, заяви Сергей Станишев пред симпатизанти в Разград.

Лидерът на БСП взе повод от официалното съобщение на Софийската градска прокуратура от вторник, че е събрала достатъчно доказателства, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление по делото за незаконното подслушване на политици, министри, президентa и бизнесмени. Срещу него са събрани данни за престъпление по чл.285 от НК, който предвижда наказание от 1 до 8 години затвор.

„Това е срам за България. Те разрушиха държавата,” възмути се Сергей Станишев и изтъкна, че през последните четири години управляващите от ГЕРБ са е занимавали с интриги и подслушвания за свой корпоративен интерес.
По думите му ГЕРБ вече са в изолация и политически са приключили, защото са се показали като измамници. Повод за това твърдение е разкритието от вторник, че в Министерството на финансите и Националната агенция за приходите са раздадени 170 млн. лв. бонуси. „За майките и пенсионерите пари няма, а за тези, които дерат кожи – има,” отбеляза Станишев.

„ГЕРБ създадоха първа частна държава и насаждаха страх у хората. Ако някой е заплашван, обръщайте се към БСП, към нашите водачи, ще бъдете защитени,” обеща Станишев.

Според лидера на БСП след изборите ще има възмездие и изкупление – за всички безобразия, които са извършвали. „За първи път пет политически партии се обединяват, за да бъдат преброени честно гласовете. Няма да позволим на ГЕРБ да измамят,” заяви Станишев.

„Нашата управленска програма стъпва на реалните проблеми на хората. Не обещаваме празни приказки,” подчерта Станишев. Като водещ приоритет той изтъкна създаването на работни места като част от Плана „Орешарски".

Той даде заявка, че БСП ще формира правителство със свой мандат и че няма да допусне нова криза с нови избори през есента.

В предизборното събитие на БСП участва и водачът на партийната листа в Разград доц. Татяна Буруджиева. „Докато обвиняемият Цветанов и неговият лидер Борисов призоваха младите да стават овчари, Станишев договори 6 млрд. евро за първо работно място на младежите хора в Европа,” изтъкна тя и добави, че лидерът на социалистите се бори да бъдат отпуснати още 4 млрд. евро в подкрепа на младежката заетост.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС