„Ние имаме едно правителство на "върхушката на ГЕРБ", която е превзела цялата страната, правителство на едрия, персонифициран корпоративен интерес в икономиката”. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на днешното заседание на Националния съвет на партията.

„Червеният” лидер отбеляза, че не се радва на това, което се случва на СДС. "СДС е символ и марка, отбеляза той. Получава се така, че едва ли не ГЕРБ управляват СДС, купуват цели партии, правят коалиции - "Ярешки", добави Станишев, визирайки коалицията между РЗС и фармацевтичния бос Веселин Марешки.

Станишев отбеляза, че социалистите искат да дадат нова перспектива за България като европейска социална държава. „Искаме промяна на тази власт, да отстраним ГЕРБ от управлението, но е важно да обясним защо”, посочи лидерът на БСП. Според него "да свалим тях , за да дойдем ние" не е достатъчно мотивиращо за много от гражданите.

„Това правителство превърна България в гето на бедността на ЕС”, заключи Станишев. Той обяви около 70 закона, приети от ГЕРБ за лобистки, целящи създаване на условия за нелоялна конкуренция.