Аз бях човекът, който легитимира лицето Николай Бареков в публичното пространство след протестите, за което нося вина, защото той е изключителен манипулатор. Това каза в „Тази сутрин” лидерът на „Граждански контрол” Ангел Славчев, който вчера хвърли оставка като зам.-председател на „България без цензура” и обяви, че Делян Пеевски е силният човек в новата партия.

„Има опасност за мен, за моята сигурност и семейството ми”, призна Славчев и допълни: „Знам маниера на работа на г-н Бареков, има случаи, когато изпраща здрави момчета да посъветват други момчета. Заплахите му са наставления и препоръки, а не директни заплахи”. Бившият вече зам.-председател на ББЦ показа и SMS от евродепутата със съдържание: „Тъпо е да влизаш в авантюри = 0”.

Славчев обясни, че е дал показания, които са заверени при нотариус и са изпратени в чужбина. „Всичко, което видях по време на изборите, са неща, от които се възмущава цялата страна”, каза той и призова: „Когато влезем в съдебната зала, да дойдат камери на всички телевизии, да сложат детектор на лъжата и да започнат да ни разпитват”.

Ангел Славчев преповтори тезата от отвореното си писмо – че Делян Пеевски е реалният председател на ББЦ, а секретарят Стефан Кенов, който гради структурите, е близък до ДПС. На въпроса откъде идват парите за партията, той отговори „От КОЙ”.

Той подчерта, че не е вземал пари от Николай Бареков и свързани с него фирми – договорът му с „Ноу Фрейм Медия” за предаването „Граждански контрол” по TV7 бил подписан преди лидерът на ББЦ „по неведоми пътища” да придобие продуцентската компания.

Въпреки това, Славчев отказа да каже колко пари е получавал, защото бил управител в собствената си фирма и в договора му е имало клаузи за конфиденциалност. Тезата на ББЦ е, че след като се е разделил с голямата си заплата, той е охладнял към идеите на партията.

One Man Show

Секретарят на ББЦ Стефан Кенов се включи в предаването и обяви, че никога не се е виждал с Делян Пеевски, заедно с баща си Георги Кенов са били в НДСВ, като родителят сега е кмет на Сунгурларе от ДПС, но е избиран мажоритарно и не е следвал политиката на партийното ръководството.

„Ангел е One Man Show, той е егоцентрик, никой не стои зад него”, заяви Кенов, като допълни, че известният февруарски протестиращ бил посочен от Николай Бареков за зам.-председател на ББЦ. По думите на секретаря, Славчев се опитвал да имитира Бареков и затова бил обект на присмех вътре в младата политическа сила.

„Граждански контрол” е една фирмичка”, подчерта Стефан Кенов.