Със скандал и без избор на легитимно общинско ръководство завърши общинската отчетно-изборна конференция на ДПС в Луковит. Поради конфликти между бившето и временно назначеното общинско ръководство форумът бил прекратен от председателя на областния съвет на ДПС Ловеч Юнал Мъстънов, съобщиха от партията.

Според бившият председател на ДПС в Луковит и настоящ общински съветник Георги Миленков той не е бил до допуснат в залата дори да даде отчет за мандата си.

По думите на привържениците на временно изпълняващия длъжността - Рашо Рашев, обаче той не само бил допуснат, а и започнал да скандализира работата на конференцията.

Градската структура на ДПС на Луковит останала извън залата на форума. Не се стигнало до консенсус за нормалното протичане на конференцията и за произвеждането на избор на ново общинско ръководство.

Ако двете страни не се споразумеят, ще трябва да се намеси и централното ръководство в лицето на Организационния отдел към Централния съвет на ДПС за осъществяването на легитимна отчетно-изборна общинска конференция в Луковит. От областното ръководство на партията отказаха да коментират скандала. За 23 юни е насрочена нова конференция.