Евродепутатът, избран от листата на "Атака" - Димитър Стоянов, и петима независими народни представители, ще учредят нова партия.

Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров, които ще участват в учредяването на новата партия, са депутати, напуснали редиците на Волен Сидеров със скандал.

На 25 март, Благовещение, в НДК ще учредим партия, която да отговори на обществените нагласи и нашето желание в България да съществува политически субект, който да отстоява традиционните патриотични ценности, пише в съобщението на екипа на Димитър Стоянов, цитирано от БТА.

Днес подадохме заявления за напускане на партия "Атака" заедно с общински съветници и цели структури на партията от страната, четем още в съобщението.

Шестимата отбелязват, че решението е взето след месеци разговори с активисти и граждани, които са разочаровани от политиката на "Атака".

Миналата година Димитър Стоянов, който поиска оставката на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Официалната причина бяха резултатите на партията на президентските и местните избори. Неофициалните – проваленият брак на Сидеров с майката на Стоянов – Капка.

Ответната реакция бе отстраняването на Стоянов от поста заместник-председател.

Огромната част от депутатите на Сидеров се разделиха с него заради несъгласието си с начина, по които се харчи субсидията на партията. Националистическата формация влезе в паралемна с 21 свой представители, а в момента има едва 10.

Друг евродепутат, избран с бюлетината на „Атака” - Слави Бинев вече направи нова политическа формация - Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД).