Посещението на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю в Софийски университет показва кой стои зад финансирането, инспирирането и поощряването на подобни действия. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в кулоарите на НС.

"Защото окупацията на университета е незаконно действие. Много са ми симпатични определени млади хора, но те нямат право на незаконни действия, да чупят в центъра на София, да вандалстват и това да се поощрява от властта. В момента обвинявам вътрешното министерство и прокуратурата, че с бездействието си дават път на вандализма, на хаоса и на анархията", подчерта Сидеров, цитиран от БГНЕС.

Според лидера на националистите, има щаб, „който инспирира подобни протести, с които се сваля неудобния на власт”. Сидеров насочи вниманието към един от плакатите на протестиращите пред парламента, на който е изобразен огромен юмрук.

„Можете да видите абсолютната прилика с протести в други страни - един и същ художник го е рисувал. Същият плакат бе издиган в Молдова, Грузия, Египет, Русия през предишните години, където по-същия начин американските посолства и соросовите организации организираха определени групи, защото например не им харесва, че някой там укрепва властта и не играе по свирката на Вашингтон.

Целта тук е, вероятно, че на САЩ не е изгодно, че тук ще се строи газопровода "Южен поток", който е изгоден за България и за част от европейските държави, но противоречи на американската геополитическа доктрина”, подчерта Сидеров.

Той добави, че тези сценарии с протестите се повтарят като клише в различните държави и упрекна сценаристите, че не са особено оригинални, защото не измислят нищо ново. „САЩ си водят имперската политика, те не искат руските енергийни проекти да се движат по никакъв начин, независимо дали те са изгодни на България или не”.

„Ако сегашното правителство подаде оставка, следва служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев. За мен това е по-голямото зло”, смята Сидеров.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите