Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата днес бяха задържани за 72 часа, след като се явиха сами в следствието. Арестът им стана на фона на обсада, организирана от активисти на „Атака”. Националистите твърдят, че обвиненията са политически мотивирани.

Новото обвинение към Сидеров и Чуколов е подобно на това, с което двамата се сдобиха след опита си за среднощен „граждански обиск” на магазин за алкохол и цигари в столицата по-рано през миналия месец. В случая прокуратурата се занимава с първото нахлуване на депутатите в НАТФИЗ от 23 октомври.

На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5 ноември парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си.

Днес Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.

Трябва ли Волен Сидеров да остане в ареста?